ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Primele 7 autobuze articulate, din lotul de 105, sunt în garajul Regiei de Transport public

Publicat: marți, 23 Aprilie 2019 , ora 10.58

În garajul Regiei Autonome de Transport – RATBV au ajuns, de curând,  primele 7 autobuze articulate, cu o lungime de 18 metri.

În prezent, autobuzele au intrat în procedura de înmatriculare, iar după ce vor fi și dotate cu echipamentele necesare, vor fi scoase pe traseu. Potrivit reprezentanților RAT BV, până la sfârșitul acestei luni, la Brașov, ar urma să fie livrate, din Turcia, alte 28 de autobuze de acest tip.

În prezent, în municipiul Brașov circulă 70 de autobuze noi, echipate cu motoare EURO 6, de clasă C, respectiv 30 de mijloace de transport cu lungimea de 10,6 metri și 40 de autobuze cu lungimea de 12 metri.

În total, după ce vor fi puse în circulație toate cele 35 de autobuze articulate, de 18 metri, care sunt în curs de livrare, în municipiul Brașov vor fi 105 noi autobuze. Acestea au fost achiziționate în urma contractării unui împrumut de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov. 

Toate cele 105 autobuze Menarini au podea joasă și sunt ușor accesibile persoanelor cu mobilitate redusă, fiind dotate cu sistem de înclinare la bordură și trape pentru accesul cu cărucioare.

De asemenea, sunt dotate pe trei laturi cu panouri informative despre traseu, cu instalație de aer condiționat, precum și cu un sistem de supraveghere video, interioară și exterioară a autobuzului, alcătuit din șapte camere de luat vederi.

Adina Chirvasă