ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Crește numărul de solicitări la pașapoarte

Publicat: marți, 11 Iunie 2019 , ora 17.49
Șefa Serviciului de Pașapoarte, Cristina Stuparu

Sosirea verii înseamnă, ca în fiecare an, începutul aglomerației la serviciul de pașapoarte. Din fericire, cozile din anii trecuți sunt istorie, chiar dacă mai avem de așteptat câteva zeci de minute atunci când vrem să ne facem un pașaport.

În interiorul Uniunii Europene, adulții pot călători doar cu actul de identitate, însă, dacă vor să-și ia copiii cu ei, micuții au nevoie de pașaport. Din acest motiv, cele mai multe pașapoarte sunt pentru minori.

În luna iunie deja a crescut numărul de solicitări, însă vârful va fi atins, cu siguranță, în iulie și august.

Cu exact un an în urmă, în 11 iunie 2018, erau depuse 210 cereri. Numărul acestora a crescut în aceeași zi din anul acesta la 245, în special datorită celor 6 ghișee care lucreză acum cu publicul.

Cei care au vrut să își facă pașaport în aceste zile au fost nevoiți să aștepte mai bine de o oră, însă erau fericiți că nu mai stau ca în anii trecuți.

Pentru că vara nu sunt suficiente solicitări, biroul de la Făgăraș a fost închis pentru ca personalul să poată fi mutat la Brașov.

Sorin Țârcă