ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Națională a Franței, sărbătorită în avans la Brașov

Publicat: joi, 11 Iulie 2019 , ora 18.24
Marian Rasaliu, prefectul Județului Brașov

Ziua Națională a Franței a fost aniversată în avans, la Brașov, la Bastionul Țesătorilor, unde a fost prezentă și Excelența Sa, Michele Ramis, Ambasadorul Franței în România.

În acest an, recepția s-a desfășurat sub semnul Sezonului România-Franța, care, de-a lungul a opt luni, a însemnat aproximativ 800 de evenimente, în 160 de orașe, menite să înnoiască percepția țărilor una față de alta și întărirea legăturilor economice, științifice și culturale, între cele două țări.

De altfel, Brașovul a găzduit, miercuri și joi, un forum despre francofonie, iar la Muzeul de Etnografie și la Muzeul de Artă au fost vernisate două expoziții despre dantele. 

În cadrul Sezonului România-Franța, care se încheie în câteva zile, Brașovul este ultima etapă.

La recepția de Ziua Națională a Franței au participat și reprezentanți ai autorităților publice. 

Brașovul, alături de Sibiu și Făgăraș, formează al treilea pol economic important pentru investitorii francezi. Pentru România, Franța este cel de-al 5-lea partener comercial, iar schimburile între cele două țări se ridică la 8,5 miliarde euro.

Adina Chirvasă