ACUM:
16.30
Jurnal Militar
Urmează:
17.00
Auto Radio
Apoi:
18.00
Auto Radio (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tot mai multe păduri sunt atacate de insecte care periclitează calitatea lemnului

Publicat: vineri, 6 Septembrie 2019 , ora 9.32

La nivel european, potrivit Asociației Forestierilor din România, tot mai multe păduri sunt atacte de insecte care periclitează calitatea lemnului, astfel că valoarea lui scade. Din fericire, la noi în țară, cele mai multe păduri sunt mixte, cu foioase și conifere, astfel că pădurea se protejază natural.

În România, în medie se exploateată 18 milioane de metri cubi de lemn, o parte din lemn se exportă în China, Japonia dar și în Europa. De când în vestul Europei prețul lemnului a devenit mult mai mic decât în România, țara noastră a început să și importe, în fiecare an, în jur de 5 milioane de metri cubi de lemn.

Conform ASFOR, în acest moment în România sunt aproape 4.900 de firme care exploatează lemnul. 80% dintre acestea sunt firme mici, care exploatează sub 5.000 de metri cubi de lemn pe an.

Sorin Secli