ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Târgul Gaudeamus Radio România de la Brasov, de Cartea Recordurilor

Publicat: luni, 9 Septembrie 2019 , ora 10.33

Ultima zi a Târgului Gaudeamus a adus-o, la Brașov, pe femeia ce a străbătut lumea la picior, între două milenii. Mariea Crâșmaru a prezentat la Brașov volumul său "300 K. Peregrin între două milenii", o carte ce aduce în față experiențe trăite în timpul călătoriei ce a înscris-o în Cartea Recordurilor. Mariea a plecat în lume în anul 1997. Avea pe atunci 48 de ani și visul de a vedea lumea. La trecerea între milenii era în Costa Rica și îi ținea companie un câine Chow-chow. A fost o călătorie de 300.000 de kilometri, timp de 3 ani și jumătate, în care o singură dată și-a dorit să renunțe.

Băiatul ei s-a recuperat rapid și Mariea a continuat. Au fost și momente în care s-a aflat la doar un pas de moarte. Nici atunci n-a renunțat. Dacă ar fi să o ia de la capăt, ar porni din nou în lume.

În urma călătoriei s-a ales și cu cel mai lung pașaport din lume, are 19 metri și 154 de file. Și el a fost adus la Gaudeamus, în Piața Sfatului din Brașov. Tot aici, au mai fost prezentate trei volume, una semnată de Dana Lupșa, una de colega noastră, Bianca Bucă, iar o alta, semnată de ambele.

Gaudeamus Radio România, ediția Brașov 2019, a fost una la superlativ.

Capitolul brașovean al Caravanei Gaudeamus se încheie. Povestea Gaudeamus Radio România însă continuă. O nouă ediție se deschide iubitorilor de carte și muzică în octombrie, la Iași, în inima Moldovei.

Adina Chirvasă, Bianca Bucă