ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Catalog online în școlile din municipiul Brașov

Publicat: marți, 10 Septembrie 2019 , ora 12.24
Ariana Bucur, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Brașov

Catalogul online devine realitate pentru școlile din municipiul Brașov, dar și pentru copiii care, de acum, nu își vor mai putea minți părinții dacă au fost sau nu la școală și nu vor mai putea ascunde nici notele proaste. Asta pentru că platforma electronică „NoteInCatalog” va permite părinților accesul la situația școlară a elevului.

Mai exact, vor fi înscrise absențele, dar și notele, iar părinții vor putea ști, în orice moment, care este situația școlară a copiilor lor.

Practic, fiecare părinte va putea intra pe platformă, unde va trebui să introducă o parolă. Aceasta oferă acces doar la situația școlară a copilului său. El nu va putea vedea notele sau absențele altui copil.

Notele și absențele sunt încărcate de dascăli.

Platforma catalogului online este un proiect implementat de Primăria Brașov, doar pentru școlile din municipiu, respectiv 18 școli gimnaziale și 22 de licee sau grupuri școlare. În acest fel, Primăria va putea monitoriza absenteismul în timp real și va putea gestiona fondurile alocate pentru abonamente gratuite ale elevilor care merg la școală. În plus, va avea acces și la diverși indicatori privind învățământul în municipiu.

Adina Chirvasă