ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Prima generație a Campusului Tehnic Brașov a început cursurile

Publicat: marți, 10 Septembrie 2019 , ora 13.01

A început cursurile prima generație de elevi a Campusului Tehnic Brașov.

O inițiativă a DWK Fit for Future, Campusul Tehnic Brașov este format din două unități: Școala Profesională Germană Kronstandt – prima școală în sistem dual din România, înființată în 2012, și Colegiul Tehnic Energetic „Remus Răduleț”.

Practic, campusul s-a născut datorită numărului mare de solicitări de specialiști, din partea companiilor.

Școala Kronstadt nu a putut cuprinde fizic toate solicitările, astfel încât s-a alăturat proiectului Colegiul Tehnic Remus Răduleț.

Luni au început cursurile 325 de elevi, selectați din toate colțurile țării, dar și din Republica Moldova. La Școala Kronstadt vor învăța peste 240 de elevi, la patru specializări. 

La Colegiul Tehnic „Remus Răduleț” vor fi formați peste 70 de elevi, în trei clase, toate în specializarea electromecanică în instalații industriale.

Formarea elevilor înseamnă 3 ani de studii, în care accentul este pus pe practică la firmele partenere. Cu acestea, fiecare elev va semna un contract de școlarizare și unul pentru bursă privată. Asta pentru că, pe lângă bursa de 200 de lei de la stat, pentru că au ales profesionala, elevii mai primesc și o bursă de minim 200 de lei, de la firme.

În viitor, Campusul va avea și un cămin construit de la zero, promis de Primăria municipiului Brașov. În prezent, căminul este la etapa documentațiilor. Pe de altă parte, Asociația DWK Fit for Future își propune ca în câțiva ani să se extindă până la 1200 de locuri oferite în cadrul Campusului pentru elevi și să adauge două noi specializări, respectiv operator injectare mase plastice și operator montaj.

Adina Chirvasă