ACUM:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Elevii vor beneficia de reducere pe transportul în comun pe tot parcursul anului

Publicat: marți, 17 Septembrie 2019 , ora 17.27

Elevii din municipiul Brașov vor beneficia de reducere pe transportul în comun pe tot parcursul anului și nu doar în perioada cursurilor școlare, ca până acum.

Mai mult, vor beneficia de facilități, indiferent de numărul de absențe.

În schimb, pentru ca elevii să beneficieze de această facilitate, părinții vor contribui cu suma de 15 lei lunar, pentru un abonament în valoare de 85 de lei/lună. Restul sumei, de 70 de lei, va fi achitată operatorului de transport, din bugetul local, prin intermediul unităților de învățământ.

Noua reglementare este propusă pe ordinea de zi a ședinței de mâine a Consiliului Local.  Aceasta a fost varianta agreată la nivelul Primăriei municipiului Brașov, care a primit, de-a lungul timpului, solicitări ca elevii să aibă facilitățile și în vacanțe.

Această variantă ar rezolva și o altă problemă referitoare la plățile făcute de municipalitate către RATBV, potrivit reprezentanților municipalității. Foarte mulți elevi care beneficiau de gratuitate nu călătoreau aproape deloc, de fapt, cu mijloacele de transport, deși municipalitatea plătea subvenție pentru toți, conform aceleiași surse.

Sumele economisite se vor regăsi în bursele elevilor, ce vor fi majorate, din luna octombrie.

Pentru că această prevedere este introdusă după începerea anului școlar, elevii care circulă pe mijloacele de transport în comun din Brașov nu vor fi sancționați până la intrarea ei în vigoare.

În cazul în care sunt situații când elevii au fost nevoiți să plătească bilet contravențional, se pot adresa către SC RATBV pentru recuperarea banilor.

Adina Chirvasă