ACUM:
18.00
Auto Radio (continuare)
Urmează:
19.00
Rockada
Apoi:
20.00
Rockada

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primăria Săcele vrea să închidă depozitul de deșeuri din zona Subobrej

Publicat: marți, 24 Septembrie 2019 , ora 11.19

Primăria Săcele vrea să închidă depozitul de deșeuri din zona Subobrej, declarat neconform încă din 2007, de când nu s-a mai aruncat nimic în zonă și organizează licitație în vederea începerii lucrărilor necesare.

Valoarea estimată a lucrărilor este de aproximativ nouă milioane de lei, iar fondurile sunt asigurate de Administrația Fondului de Mediu.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este jumătatea lunii octombrie.

Firma câștigătoare trebuie să mute deșeurile existente și să refacă toată suprafața aferentă depozitului, inclusiv să se asigure că va elimina riscul de explozie în interiorul amplasamentului. Va fi construit și un drum de acces cu două benzi de circulație.

Până acum, au fost depuse proiecte pentru închiderea a 7 depozite de gunoi din județul Brașov, respectiv din Râșnov, Săcele, Codlea, Victoria, Făgăraș, Zărnești și municipiul Brașov.

Programul privind închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme a fost demarat de Administrația Fondului pentru Mediu, la începutul lunii aprilie, în urma condamnării României la Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru că nu a respectat legislația în acest domeniu.

Saviana Russu