ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Două ursoaice, exploatate la un circ, vor fi aduse la Libearty

Publicat: marți, 24 Septembrie 2019 , ora 14.14

Două ursoaice care timp de 24 de ani au fost exploatate la un circ, vor fi aduse la sanctuarul Libearty de la Zărnești.

Încă de când erau pui, Masha și Laura au fost luate de lângă mama lor și obligate să sară peste garduri, să meargă pe bicicletă sau pe sârmă, totul pentru amuzamentul spectatorilor.

Astfel, cele două ursoaice au pierdut cel mai prețios lucru, libertatea. Mai mult, când nu erau pe scenă, Masha și Laura erau ținute închise în niște cuști mici și mizerabile, în care abia aveau loc să se întoarcă.

"Ele au aproximativ 25 de ani acum. Au trecut prin iad. Poate că lumea nu știe dar în spatele acelei cortine strălucitoare se ascunde foarte multă suferință pentru animalele folosite la circ. Aici vor avea parte cu siguranță de o viață mai mult decât frumoasă. Vor avea parte de natură, de copaci, de mâncare adecvată, de tot ceea ce au nevoie.", ne-a declarat Paula Ciotloș, vicepreședintele Asociației "Milioane de Prieteni".

Asociația "Milioane de Prieteni" a acceptat solicitarea de primire a lor în Sanctuar, solicitare venită din partea SOS Zoo and Bear Rescue și The Lawrence Anthony Earth Organization din Ucraina.

ONG-ul din Ucraina a reușit să le scoată de la circ și pe 1 octombrie cele două ursoaice vor începe călătoria spre Zărnești.

La sanctuarul Libeatry din Zărnești, Masha și Laura vor sta alături de alți peste 100 de urși.

Sorin Secli