ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
iSport
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sâmbătă vă puteți lua 24 de vize pe „pașaportul multicultural”

Publicat: miercuri, 2 Octombrie 2019 , ora 16.28

Într-o singură zi puteți vizita 24 de țări, dintr-un singur spațiu. Se va întâmpla în Piața Sfatului, începând de la ora 11.00.

Aici va avea loc Ziua Multiculturalității, eveniment ajuns la cea de-a 7-a ediție, care aduce în inima orașului specificul a 24 de țări din afara Uniunii Europene, prezentat în mai multe standuri.

La stand îi veți găsi pe migranți din diferite țări, stabiliți în Brașov, care vă vor povesti despre țara din care vin, despre mâncărurile lor, despre dansuri, despre cultura în care s-au născut. La fiecare stand, pe „pașaportul multicultural”, veți primi câte o „viză”.

Filipine, Nigeria, Tunisia, Ecuador, Venezuela, Republica Dominicana sunt doar câteva dintre țările ce vor fi prezente. De asemenea, Peru va avea un program special. La standul Indiei veți putea face și tatuaje cu henna, între altele.

Prezenți în Piața Sfatului vor fi și ambasadori ai Cubei, Venezuelei și Ucrainei. De asemenea, vor fi și reprezentanți de la două Agenții ale Națiunilor Unite: Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR) și Organizația Internaționala pentru Migrație - Biroul în România.

Evenimentul este organizat de Centrul Regional de Integrare pentru Străini Brașov, în parteneriat cu Primăria municipiului Brașov.

Adina Chirvasă