ACUM:
18.00
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Radiojurnal Radio România
Apoi:
19.15
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Măsuri împotriva răspândirii pestei porcine africane

Publicat: miercuri, 23 Octombrie 2019 , ora 17.05

Joia trecută au fost identificate două cadavre de mistreț, iar testele au arătat că animalele au murit de pestă porcină africană. Sâmbătă a fost găsit și al treilea cadavru de mistreț mort de pestă porcină africană.

Autoritățile au luat măsurile legale care se impun pentru ca boala să nu se răspândească în județ și să nu ajungă la gospodării sau la ferme. În zona Homorod se va trece la vânarea urșilor, a lupilor, vulpilor, șacalilor și corbilor, care sunt un potențial factor de răspândire a bolii, chiar dacă aceste animale nu sunt afectate de pesta porcină africană.

Pentru această extincție a prădătorilor este nevoie de autorizație de la Ministerul Mediului, iar solicitarea s-a făcut deja.

Prădătorii parcurg zilnic între 50 și 100 de kilometri, ceea ce depășește cu mult raza de 13 kilometri stabilită ca zonă de siguranță.

În zona infectată se fac operațiuni de dezinfecție, atât pe căile rutiere, cât și în localități. Dorin Enache, directorul executiv al DSVSA Brașov, spune că a avut succes în combaterea gripei aviare și speră să obțină rezultate pozitive și de această dată.

Sorin Țârcă