ACUM:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Trei focare de hepatită virală de tip A, confirmate în județul Brașov

Publicat: miercuri, 20 Noiembrie 2019 , ora 13.11

Trei focare de hepatită virală de tip A, confirmate în județul Brașov.

Boala mâinilor murdare a fost semnalată, mai întâi, în primăvara acestui an, în localitatea Teliu. Aici au fost confirmate, din aprilie și până acum, nu mai puțin de 58 de cazuri.

Alte 29 de îmbolnăviri au fost înregistrate în satul Zizin, din iulie până acum, iar în municipiul Brașov a apărut un focar în luna octombrie, pe strada Carierei, unde 22 de cazuri au fost diagnosticate până în acest moment. O parte dintre acești copii, cu vârste între 2 și 15 ani, sunt elevi la Școala Gimnazială nr.12 din Brașov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Brașov, Anca Bâtiu, au fost luate toate măsurile igienico-sanitare și de dezinfecție în focare, precum și de vaccinare. 

În acest sens, autoritățile brașovene au identificat un spațiu în care s-a putut amenaja un cabinet medical temporar pentru pentru facilitarea accesului la vaccinare a copiilor din comunitatea cu risc.

Pentru că, în România, vaccinarea nu este obligatorie, reprezentantul DSP Brașov face apel la părinți să se informeze asupra beneficiilor acestor vaccinuri și să accepte imunizarea copiilor care au intrat în contact cu bolnavii de hepatită A.

Camelia Vlad