ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
iSport
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aparatură de top la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov

Publicat: miercuri, 20 Noiembrie 2019 , ora 18.15

Aparatura nouă la Spitalul de Neurologie si Psihiatrie Brașov, achiziționată cu ajutorul fondurilor de la Ministerul Sănătății. Este vorba despre un sistem computerizat de recuperare a mersului care este deja funcțional.

De asemenea, a mai fost achiziționat un sistem sistem de arhivare imagistică medicală, care preia informațiile de la pacienții internați în spital, le transmite computerului tomograf și stochează.

Noile sisteme au fost achiziționate cu suma de aproape 380.000 lei din totalul de peste 2,8 milioane, bani alocați de la bugetul de stat prin Ministerul Sănătății.

Restul sumei a fost alocată pentru achiziționarea unui aparat RMN, la care a participat financiar și Consiliul Județean cu 70 % din sumă.

Sistemul RMN, care depășește ca valoare 5,6 milioane de lei, încă în procedură de licitație, va fi montat în spațiul deja acreditat de la parterul spitalului.

"Până la sfârșitul anului vom primi toată aparatura medicală pe care am propus-o pentru convergența cu programul de tromboliză în accidentul vascular acut. Am primit și cele două ventilatoare portabile comandate, iar în curs de achiziție este un ecograf și un analizor automat de biochimie, care poate fi folosit inclusiv pentru testul de droguri. Ca investiție, în curs de realizate, toate saloanele de terapie vor fi dotate cu oxigen medical", a declarat dr. Bîgiu, managerul interimar al unității.

În aceste condiții, din partea Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov vor fi depuse la minister documentele nesare pentru a putea face tromboliză intravenoasă.

În perioada următoare vor fi evaluate și ofertele depuse pentru un sonograf pentru vizualizarea vaselor intracraniene, aparat medical achiziționat cu fonduri în valoare de 164.000 de lei, primite de la Consiliul Județean Brașov.

Camelia Vlad