ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Controale intensificate în perioada sărbătorilor de iarnă

Publicat: marți, 26 Noiembrie 2019 , ora 13.22

Ca în fiecare an în perioada sărbătorilor, când crește turismul în județ, precum și consumul de produse alimentare și de sezon, și în acest sezon a fost constituit comandamentul de iarnă, cu sarcini orientate pe verificarea, în primul rând, a punctelor turistice și agro-alimentare, dar și pentru combaterea comerțului ilicit.

Astfel, prin Ordin de Prefect, a fost constituit Comandamentul Județean pentru Asigurarea Stării de Sănătate a Populației în perioada Sărbătorilor de Iarnă, care va coordona echipele mixte stabilite pentru verificarea piețelor agroalimentare, târguri și oboare, supermarketurile, magazinele alimentare, unitățile de alimentație publică, pensiunile agroturistice, cabanele și hotelurile din județ.

Obiectivul autorităților este de prevenire a apariției unor situații cu implicații sociale imprevizibile, asigurarea stării de sănătate și protecția cetățeanului în relațiile comerciale, precum și prevenirea apariției toxiinfecțiilor alimentare, după cum a declarat prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu.

Al doilea Ordin de Prefect a fost semnat pentru constituirea și activitatea Comisiei Mixte pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în legătură cu recoltarea, transportul, prelucrarea, comercializarea materialelor lemnoase și a pomilor de Crăciun. Ca urmare, în perioada 2 - 25 decembrie, vor fi intensificate patrulările și controalele în zonele forestiere și pe traseele de transport a materialului lemnos.

Camelia Vlad