ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lucrările de la Colegiul Național Unirea se vor încheia până la sfârșitul lunii august

Publicat: luni, 6 Ianuarie 2020 , ora 20.10

Lucrările de reparații capitale la Corpul A al Colegiului Național Unirea se vor finaliza până la sfârșitul lunii august din acest an. Cel puțin, așa a promis primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, care a mai dat asigurări că începutul de an școlar 2020-2021 îi va prinde pe "uniriști" în casa lor. Asta pentru că, începând din semestrul al II-lea al acestui an școlar, o parte dintre elevii de la Unirea se vor muta în școala de pe strada Cocorului și vor învăța doar dimineața.

Din strada Cocorului vor pleca acum elevii de la Colegiul Național de Informatică "Grigore Moisil", mutați după ce au început lucrările de eficientizare energetică, lucrări care s-au derulat cu întârziere și care au fost finanțate prin Programul de Cooperare Româno-Elvețian. Practic, elevii de la Informatică revin în corpurile de clădire de pe Calea București.

Reamintim că lucrările de eficientizare energetică la Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil au fost finalizate de firma municipalității, după ce constructorul initial nu și-a respectat graficul. Valoarea contractului era de 4,2 milioane lei, iar termenul de finalizare a proiectului a fost 15 septembrie 2019. Acest proiect a fost finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român, finanțare care a expirat în luna septembrie, astfel ca lucrările realizate de la această dată au fost suportate de Municipalitate. Pentru recuperarea acestor fonduri, firma spaniolă a fost acționată în judecată.

Adina Chirvasă