ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Virusul gripal dă bătăi de cap medicilor

Publicat: marți, 28 Ianuarie 2020 , ora 15.56

Peste 350 de pacienți s-au prezentat, pe tot parcursul acestei luni, la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, cu simptome ale gripei. Asta și pentru că la Spitalul de Boli Infecțioase se fac teste rapide pentru confirmarea sau infirmarea virsului gripal. Nu la toți a fost confirmată boala. Dintre aceștia, peste 70 de pacienți, cazuri mai grave sau cu complicații, au fost internate, tratate și externate, dintre care jumătate copii, jumătate adulți.

În prezent, la Infecțioase sunt internați 14 pacienți cu gripă, din care care 5 adulți și 9 copii. Însă, la spital continuă să vină pacienți la care boala nu se confirmă sau care sunt cazuri mai ușoare, ce pot fi tratate acasă. Tocmai de aceea, medicii fac un apel către brașoveni să se adreseze inclusiv medicului de familie, nu să vină direct la spital.

Cea mai bună metodă prin care ne putem proteja de gripă rămâne vaccinarea antigripală, spun medicii. De asemenea, este bine să evităm colectivitățile și să ne spălăm pe mâini.

Săptămâna trecută, potrivit datelor de la Direcția de Sănătate Publică Brașov, au fost 304 cazuri de gripă diagnosticate, dintre care doar 20 internate.

Adina Chirvasă