ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O farmacistă din Brașov ar fi infectată cu coronavirus

Publicat: miercuri, 18 Martie 2020 , ora 14.09

O farmacistă din Brașov ar avea coronavirus, a anunțat președinta Colegiului Farmaciștilor, Mirela Zamfirescu. Femeia se afla în concediu când a ajuns preț de 10 minute în farmacia în care lucra pe strada Republicii, motiv pentru care tot personalul a fost trimis acasă, iar farmacia dezinfectată în regim de urgență.

"Este un caz confirmat. Partea bună este că acea farmacistă era în concediu (…) Trebuie să vedem cât de periculos este acest virus. Farmacia în care farmacista a intrat doar pentru 10 minute, după cât știu eu, a fost închisă de ieri și a fost chemată o firmă profesională pentru dezinfecție. Astăzi, atât farmacia respectivă, cât și încă trei locații sunt închise și s-a trecut la izolarea personalului medical care a fost acolo. Pentru că farmacista era în concediu, considerăm că este un pacient intrat în farmacie", a declarat Mirela Zamfirescu, președintele Colegiului Farmaciștilor - filiala Brașov.

Cu această ocazie, sursa citată face un apel către autorități, dar și către cetățeni, să respecte toate protocoalele instituite de starea de urgență.

"Pacienții trebuie să știe la ce riscuri ne expun și pe noi, dar și pe ei dacă se expun toată ziua pe străzi. Mai avem o problemă… Ne trebuie protocoale pentru că nu știm exact cum trebuie să procedăm. DSP a venit, a constatat…", a adăugat Mirela Zamfirescu.

Conducerea DSP și prefectul de Brașov nu au răspuns la telefon pentru a oferi mai multe informații despre acest caz.

Camelia Vlad