ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A lăsat vioara, pentru a deveni voluntar, în vreme de pandemie

Publicat: vineri, 27 Martie 2020 , ora 15.38

Artiștii nu trăiesc doar în lumea lor. Cel puțin la Brașov, unde, artiști ai Operei au decis să intre în Corpul de Voluntari ai Primăriei. Lor li s-au alăturat și alți angajați ai Operei.

Sunt oameni care preferă anonimatul și spun că fac acest lucru pentru că vor să ajute. Radio România Brașov FM a scos din anonimat, însă, un artist al instituției, cu care am stat de vorbă despre acest gest.

Constantin Aurelian Condoiu este violonist în Orchestra Operei. În vremuri de pandemie, a lăsat arcușul și vioara deoparte și s-a înscris în corpul de voluntari recent. "Ce pot spune este că m-am oferit să fac parte dintr-un mic mănunchi de oameni cu suflet mare, sensibili, cu suflete empatice la suferința semenilor, cum suntem toți această familie a Operei Brașov... Modești, simpli și care ne dorim să ajutăm comunitatea în situatii ca aceasta. Majoritatea, cred și sper că o face pentru ceea ce simte", ne-a spus violonistul.

Nu a vrut să iasă în evidență cu gestul său, dar dacă tot a stat de vorbă cu noi, le transmite brașovenilor să se implice "fiecare așa cum poate". Deocamdată nu a primit sarcini, ca voluntar, dar bărbatul ne-a spus că e dornic să ajute. Chiar dacă știe că ar putea exista anumite riscuri.

"Însă, sincer, dacă ne luăm măsurile de protecție și sunt respectate regulile, nu am motive de teamă", a mai explicat Constantin Aurelian Condoiu.

Artiștii Operei deja s-au implicat în diverse acțiuni. Au realizat un videoclip, în care au interpretat "Corul sclavilor", pe care l-au urcat pe youtube.

Și copiii artiștilor Operei au transmis brașovenilor să stea acasă, într-un nou videoclip realizat. De asemenea, au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru Asociația Zi de Bine, în care i-au îndemnat și pe brașoveni să doneze pentru Spitalul de Boli Infecțioase.

Adina Chirvasă