ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Iubitorii de drumeții suprinși pe munte, în această perioadă, riscă amenzi de până la 20.000 de lei

Publicat: luni, 30 Martie 2020 , ora 15.39

Veste proastă pentru iubitorii muntelui! Drumețiile sunt interzise în această perioadă, iar cei care pleacă, totuși, pe munte riscă amenzi ce pot ajunge până la 20.000 de lei.

Avertismentul a fost lansat de autoritățile locale care reamintesc faptul că domeniul schiabil și traseele montane sunt închise, total, iar utilizarea acestora, indiferent că este vobra de schi sau de drumeții pe potecile de pe Tâmpa sau Postăvarul, se sancționează conform prevederilor legale.

Totodată, în cazul în care este nevoie de intervenția Serviciului Salvamont, salvatorii montani au obligația de a comunica datele de identitate a persoanelor care au fost salvate, pentru a se lua măsurile legale de sancționare, prevăzute în Ordonanțele Militare.

Amenzile sunt cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei pentru persoanele fizice, iar pentru cele juridice, între 10.000 și 70.000 de lei.

Monica Neacșu