ACUM:
20.00
Pop Star (continuare)
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Brașov, în discuții cu managerii de spitale suport covid 19

Publicat: marți, 7 Aprilie 2020 , ora 18.40

Prezent în acest moment la Brașov pentru a discuta cu autoritățile locale și directorii de spitale din sistemul de stat și privat despre situația sanitară în contextul pandemiei, având în vedere că la Brașov sunt peste 150 de persoane infectate cu virusul Covid 19, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că județul Brașov nu este în situația Sucevei, "unde au existat nereguli între partea medicală, populație și administrația locală".

În cadrul videoconferinței de câteva minute susținută în sala 120 a Consiliului Județean Brașov, alături de prefectul județului Cătălin Văsii, președintele CJ Adrian Veștea și primarul George Scripcaru, oficialul din Sănătate a precizat: "La Suceava au fost o serie de nereguli între partea medicală, populație și administrația locală. Când am spus partea medicală, m-am referit la management, corpul medical, DSP - care, la un moment s-a pierdut, nu a mai existat, s-au terminat anchetele epidemiologice în desfășurare, la jumătate și atunci transmiterea a fost comunitară, extinsă, agresivă. Sunt realități în teren care, odată cu reașezarea unor achiziții de materiale sanitare de protecție, izolarea la domiciliu, ar trebui ca aceste focare să fie limitate. Un focar mare este unul în care se pierde controlul. Nu suntem nici la Brașov, Arad, Constanța în astfel de focare".

La finalul discuțiilor, Tătaru, a declarat că a constatat o deschidere și din partea spitalelor private din județ privind participarea la tratarea pacienților cu COVID-19 în cazul în care va fi nevoie, dar asta și în funcție de decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și intrând în contract cu Casa de Asigurări.

"Aveți spitale de fază unu, fază doi, suport și de fază trei și atunci pot interveni și spitalele campanie, și spitalele private. În măsura în care va fi nevoie, vor participa și ele", a menționat ministrul Sănătății.

Cu privire la lipsa din farmacii a unor medicamente, ministrul Sănătății a declarat că în cursul acestei săptămâni se va rezolva problema cel puțin a celor necesare persoanelor cu afecțiuni ale glandei tiroide, care de circa două luni reclama că nu-și mai găsesc tratamentul.

"Farmaciile cu circuit deschis își au aprovizionare proprie, nu țin de Ministerul Sănătății, rămân de producătorii și distribuitorii cu care noi avem discuții să aducă pe piața românească în continuare medicamente. Noi, prin UNIFARM, facem achizițiile primordiale pentru coronavirus, secundare pentru celelalte - Euthyrox, Metformin pentru spitale și pentru programe de sănătate. În condițiile în care piața europeană și sud-asiatică - India și China, care asigurau materie primă - va ieși din această situație în care se află, bănuiesc că vor fi și pe piața românească mai multe. În acest context, noi încercăm în momentul acesta pentru spitale, pentru programe de sănătate să asigurăm acel necesar de medicamente. Secundar, când vor veni acești distribuitori vor merge și vor onora și contractele pentru farmaciile cu circuit deschis", a explicat Tătaru.

Camelia Vlad