ACUM:
20.00
Pop Star (continuare)
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Decolmatare în Avantgarden

Publicat: vineri, 10 Aprilie 2020 , ora 14.19

Rețelele de canalizare ale orașului sunt extrem de importante, mai ales în această perioadă în care igiena personală este determinantă în lupta împotriva coronavirusului.


Unii dintre cetățenii Brașovului nu înțeleg, însă, cum funcționează aceste rețele și sunt convinși că pot arunca absolut orice obiect în rețeaua de canalizare, fără să se gândească măcar că acestea se pot înfunda.


Pentru a preveni o asemenea situație, angajații Companiei Apa realizează constant acțiuni de curățare a colectoarelor și rețelelor de canalizare din municipiul Brașov și din localitățile din aria de operare.


Cea mai recentă dintre aceste acțiuni a fost una de decolmatare a colectorului de dimensiuni mari, cu diametrul de 1 metru, din zona Avantgarden, mai exact, pe strada Lucernei.


Angajații Companiei Apa fac apel la brașoveni să nu arunce în toaletă obiecte din plastic, șervețele umede sau absorbante. Acestea se aruncă doar la gunoi, astfel ca apele, care sunt mai importante ca oricând, să fie protejate, precum și sistemul de canalizare.


În același timp, protejam și sănătatea angajaților care se ocupă de întreținerea sistemului de canalizare și care se expun riscului de a se contamina de la bacteriile existente în această mizerie.


În această perioadă de pandemie, angajații Companiei Apa Brașov rămân la serviciu pentru a menține la parametri normali furnizarea apei potabile și pentru a desfășura operațiunile de curățare a rețelelor și colectoarelor care se înfundă în mod constant.

Sorin Țârcă