ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Și la Săcele s-ar putea face testare pentru Covid, în aproximativ 2 săptămâni

Publicat: miercuri, 6 Mai 2020 , ora 22.05

Și la Săcele ar putea fi făcută testare pentru Covid 19. Administrația săceleană a comandat deja un aparat Real Time PCR, iar unele componente au fost deja livrate, în timp ce altele sunt așteptate în săptămâna următoare.

Potrivit edilului de la Săcele, Virgil Popa, odată cu aparatura sunt livrate și mai multe kituri, astfel că din momentul în care va fi acreditat aparatul se vor putea face și testările. Echipamentul costă aproximativ 500.000 de lei, iar banii vin de la bugetul local săcelean.

În prezent, aparate Real Tine PCR mai au Spitalul de Boli Infecțioase (un echipament cumpărat în 2017) și Spitalul Județean de Urgență, care a cumpărat unul, iar pe celălalt l-a primit de la Universitatea Transilvania. Între timp, Maternitatea și Spitalul din Codlea așteaptă să le fie livrat echipamentul. Spitalul de Copii a primit, în aprilie, bani pentru a cumpăra un astfel de aparat.

Adina Chirvasă