ACUM:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Șantierul terminalului de la Aeroportul Brașov are un avans de peste 30 de zile

Publicat: miercuri, 7 Octombrie 2020 , ora 17.57

Construcția clădirii terminalului de pasageri al Aeroportului Internațional Brașov se apropie de momentul finalizării. Lucrările au un avans de execuție de 32 de zile, este concluzia pe care ne-a transmis-o președintele CJ Brașov Adrian Veștea, după vizita de lucru făcută astăzi pe șantier.

În prezent, structura de rezistență și acoperișul sunt finalizate în totalitate, pereții-cortină din sticlă sunt realizați în proporție de 90%, iar 40% din tot ce înseamnă finisaje interioare și lucrări la instalații sunt deja executate, a precizat sursa citată.

Astfel, spațiul de la parter în care pasagerii vor parcurge formalitățile pentru zborurile interne prin intermediul a două porți de îmbarcare, este în mare parte gata. Scările rulante care asigură accesul spre etaj au fost deja montate. De asemenea, au fost construite scările interioare din beton și s-a încheiat montarea pereților.

La etajul întâi, unde vor exista trei porți de îmbarcare pentru zborurile internaționale, pereții au fost în mare parte acoperiți cu sticlă, iar spațiul destinat viitorului restaurant a fost delimitat. Zona restaurantului va fi accesibilă tuturor brașovenilor, atât celor care vor aștepta, respectiv vor conduce pasageri ai unor zboruri interne sau externe, cât și celor care își propun să ia masa într-un cadru mai special, a menționat Adrian Veștea.

Șeful administrației județene a accentuat faptul că la Brașov este în construcție primul aeroport nou din România, de după anul 1974, la standarde moderne. În opinia lui,  va fi al treilea din țară ca dimensiune a terminalului, după Aeroportul «Henri Coandă» și cel din Cluj-Napoca.

Camelia Vlad