ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Din 8 februarie se vor redeschide școlile, în funcție de scenariul localității

Publicat: joi, 14 Ianuarie 2021 , ora 18.07

Veste bună pentru părinți! Din 8 februarie, se vor redeschide majoritatea școlilor.


Anunțul a fost făcut, în urmă cu puțin timp, de președintele României, Klaus Iohannis, la finalul unei ședințe pe care a convocat-o în această după-amiază la Cotroceni pe această temă. Totuși, acesta este un prim anunț, însă decizia finală va fi dată în 2 februarie, când va fi făcută o reevaluare a situației pandemice, a anunțat șeful statului, care a mai spus și că se revine la decizia descentralizată de reîncepere a activităților la școală.


Concret, în semestrul II, în localitățile care se încadrează în scenariul verde, toate școlile se redeschid fizic. În localitățile din scenariul galben, merg în unități copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar și cei din clasele terminale. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă să meargă la școală grădinița și ciclul primar.


Când se trece de indicele 6, localitatea se carantinează, atunci școlile se închid și se merge în online, a mai spus șeful statului.


Universitățile pot să decidă alinierea la scenariul în care funcționează preuniversitarul.

Adina Chirvasă