ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Studenții de la Politehnică București, provocați să realizeze studiul de fezabilitate pentru Aeroportul Internațional Brașov

Publicat: marți, 16 Martie 2021 , ora 19.17

Studenții din anul III la Facultatea de Inginerie Aerospațială din cadrul Universității „Politehnica” București au ca temă, în semestrul al doilea din acest an universitar, să realizeze proiecte cu tema „Aeroportul Internațional Brașov”.

Profesorul lor, dr. Dorin Ivașcu, director al Romanian Airport Services și cadru universitar la facultatea menționată, le-a propus să se grupeze pe echipe și să creeze o companie aeriană, după toate cerințele Agenției Europene de Siguranță a Aviației, care să aibă zboruri pe ruta București – Brașov sau București – Caransebeș, cu anumite tipuri de avioane.

Produsul final al studenților trebuie să fie un studiu de fezabilitate care, pe de o parte, să convingă oamenii de afaceri să investească în proiect, iar pe de altă parte, să determine administrația județeană să susțină operarea respectivei companii, acordându-i statutul de „Public Service Obligation”.

Practic, studenții trebuie să construiască o afacere durabilă, pe baza unui plan de afaceri rezultat în urma cercetării de piață privind nevoile de transport. La final, prezentarea proiectelor va fi publică, iar pe lângă profesori din cadrul Facultății de Inginerie Aerospațială și îndrumători, vor fi invitați să participe reprezentanți ai Consiliului Județean Brașov, ai echipei de implementare a proiectului Aeroportului Internațional Brașov, precum și potențiali investitori.

Inițiativa este apreciată de autoritățile județene. Directorul executiv al Direcției Implementare Aeroport din cadrul CJ Brașov, Alexandru Anghel, a declarat că proeictele studenților ar putea fi valorificate, în ideea de a deschide în acest an o rută aeriană Brașov – București, care să fie operată cu regularitate.

La rândul său, președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, a precizat că, pe viitor, studenții chiar vor putea face stagii de pregătire urmate de angajare, în cadrul Aeroportului din Brașov.

Camelia Vlad