ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noi măsuri și restricții în Poiana Brașov. Astăzi au fost aprobate mai multe proiecte ce vizează extinderea și modernizarea domeniului schiabil

Publicat: joi, 25 Martie 2021 , ora 18.07

Astăzi, primarul Allen Coliban la propunerea Comitetului Local pentru Situații de Urgență a luat decizia de a impune noi măsuri și restricții în Poiana Brașov.

Astfel, vor fi reamenajate culoarele de acces spre instalațiile de transport pe cablu din Poiana Brașov, pentru a facilita și mai mult distanțarea fizică, iar în perioada weekend-ului, toate apres-ski-urile și celelalte unități de alimentație publică au posibilitatea de a vinde doar produse ambalate și în sistem take-away.

Conform Hotărârii, începând cu acest weekend, 26-28 martie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică unitățile de alimentație publică aflate la o distanță mai mică de 100 m de marginea pârtiei vor vinde doar produse alimentare ambalate și băuturi non-alcoolice îmbuteliate, în regim take-away. Doar turiștii care sunt cazați în cabanele/hotelurile în care funcționează acele unități de alimentație publică pot fi serviți în regim normal.

Totodată, administratorii teraselor unităților de alimentație publică au obligația de a înlătura mobilierul și a crea culoare pentru accesul publicului care dorește achiziționarea acelor produse.

În ceea ce privește accesul schiorilor la instalațiile de transport pe cablu, pentru evitarea producerii de aglomerări de persoane, administratorii rețelelor de transport pe cablu au obligația ca până mâine la ora 9.00, să amenajeze noi culoare de acces către instalațiile de transport pe cablu și distanță între aceste culoare.

Totodată, în ședința Consiliului Local de astăzi au fost aprobate mai mute proiecte ce vizează extinderea și modernizarea domeniului schiabil Poiana Brașov.

În ultima perioadă a fost aprobată extinderea domeniului sciabil și instalarea de nocturne pe diferite pârtii. Astăzi aleșii locali au aprobat o nouă serie de proiecte pentru a înbunătății experianța iubitorilor sporturilo de iarnă care aleg poiana pentru vacanțe.

“Vom face legături între pârtiile deja existente, îmbunătățiri în partea superioară a pârtiei Lupului. Vom face o pistă de legătură între teleschiul Stadion și stația inferioară a scaunului de pe Lupului. Vom avea instalații noi de transport pe cablu, o instalație de telescaun care va deservi Kanzel-ul, apoi vom avea o instalație de telescaun care să deservească Drumul Roșu. Vom face instalațiile de nocturnă și vom veni în completarea celor existente cu realizarea unei instalații de nocturnă pe ambele părți ale pârtiei Subteleferic, aceasta fiind cea mai bună pârtie folosită în competiții. Această instalație de iluminat va fi proiectată conform standardelor impuse de FIS ca și nivel de iluminare pentru a putea găzdui competiții de schi televizate la nivel internațional în regim nocturn”, a spus viceprimarul municipiului Brașov, Sebastian Rusu.

Pe lângă această investiție, primarul Coliban a prezentat, luna trecută, și următoarele proiecte de optimizare a domeniului schiabil: construirea unor instalații de nocturnă pe pârtiile Drumul roșu și  Subteleferic; construirea unui nou telescaun fix de 4 locuri, cu plecare din zona Stadion și descărcare în zona Ruia, cu intersectarea traseului telescaunului din zona superioară a Pârtiei Lupului; construirea unei noi instalații de telescaun fix de 4 locuri, între platoul Ruia și actuala stație superioară a teleschiului Kanzel; și completarea instalației de produs zăpada artificială pentru a putea acoperi întreg domeniul schiabil existent.

Nucu Jalea