ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proteste și la Brașov, față de restricțiile impuse de pandemie

Publicat: luni, 29 Martie 2021 , ora 10.06

Două acțiuni de protest față de restricțiile la libera circulație după ora 20.00, impuse la nivel central, sunt în organizare, la Brașov.

Potrivit evenimentelor de mobilizare create în mediul online, unul dintre proteste va avea loc la ora 17.00, în fața Prefecturii și este organizat de Alianța pentru Unirea Românilor, filiala locală, iar a doua acțiune pare să fie organizată de persoane din societatea civilă, pentru ora 18.00, în Centrul Civic.

Și noaptea trecută au avut loc proteste pentru aceeași cauză, coloane de mașini cu care claxonau intens putând fi văzute pe bulevardele și străzile principale ale municipiului.

Amintim că ieri au intrat în vigoare noile măsuri stabilite de Departamentul pentru Situații de Urgență, aprobate de Guvernul României, potrivit cărora, în localitățile cu incidență la infectarea cu Covid-19 mai mare de 4, este restricționată libera circulație pe timpul nopții, între orele 20.00 și 5.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar în localitățile cu rată de infectare de peste 7.5, în toate zilele săptămânii, în același interval orar. De asemenea, toate unitățile economice își întrerup activitatea la ora 18.00.

Proteste similare au avut loc, noaptea trecută, în capitală și în mai multe orașe din țară.

Camelia Vlad