ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O persoană a decedat după o accidentare suferită pe munte, în acest weekend, în județul Brașov

Publicat: luni, 26 Iulie 2021 , ora 10.53

Serviciul Public Județean Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină alături de SMURD pentru preluarea unei persoane dintr-o zonă greu accesibilă, un drum forestier din zona Holbav.


Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat că persoana suferise de fapt un accident mult mai grav. Din păcate, din cauza leziunilor severe, victima a intrat în stop cardio-respirator și a decedat, în ciuda eforturilor depuse de personalul medical.


Poliția Brașov a deschis o anchetă penală pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.


Cu această ocazie, salvamontiștii au revenit și cu câteva recomandări pentru cei care se află în dificultate pe munte și sună la dispeceratul de urgență 112 pentru ajutor.


Le recomandăm să își păstreze calmul, să răspundă cu atenție la toate întrebările puse de operatorul 112, și să ofere un punct de reper și o localție cât mai exactă pentru ca echipajele de prim ajutor să poate ajunge cât mai repede la ei”, a spus coordonatorul Serviciului Județean Salvamont Brașov, Sebastian Marinescu.

Camelia Vlad