ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Numărul accidentelor rutiere, în creștere. Reguli de bază pentru prevenirea acestora

Publicat: miercuri, 28 Iulie 2021 , ora 14.19

Numărul de accidente rutiere este în creștere în țara noastră, astfel că polițiștii brașoveni le reamintesc șoferilor câteva reguli de bază pentru a nu ajunge să fie implicați în astfel de evenimente nedorite.


- Păstrați distanța legală în mers față de autovehiculele care rulează în fața dumneavoastră.


- Adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând efectuarea depășirilor care în condițiile unui trafic rutier aglomerat și a vremii nefavorabile se dovedesc a fi extrem de periculoase.


- Evitați supraaglomerarea autoturismului, prea multe persoane în vehicul pot să vă distragă atenția la volan și să-i puneți, ulterior, pe toți în primejdie.


- Reduceți viteza și conduceți cu atenție sporită în zona trecerilor pentru pietoni.


- Acordați întotdeauna prioritate pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii.


- Conduceți cu prudență și respectați regimul legal de viteză. Oricât de grăbiți ați fi și oricâtă nervozitate s-ar acumula în aceste zile din cauza aglomerației de pe șosele, păstrați-vă calmul și răbdarea. Viața dumneavoastră este mai prețioasă decât câteva clipe câștigate printr-o manevră bruscă sau hazardată.


- Utilizați centura de siguranță oricât de scurt ar fi traseul de parcurs.


- Folosiți dispozitivul ”mâini libere” atunci când vorbiți la telefon și vă deplasați cu autovehicul, astfel încât să puteți fi atent la traficul rutier.


- Nu opriți în locuri interzise, pe trotuare sau pe pistele destinate bicicliștilor.- Evitați consumul de alcool, substanțe psihoactive sau medicamente cu efect similar și nu vă urcați la volan dacă sunteți prea obosit.

Sorin Țârcă