ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noi șantiere pe Aeroportul Internațional Brașov

Publicat: sâmbătă, 31 Iulie 2021 , ora 9.00

În prezența oficialităților județene, ieri s-au desfășurat procedurile administrative de predare a amplasamentului și a bornelor de repere pentru deschiderea de noi șantiere pentru lucrări necesare realizării proiectului Aeroportul Internațional Brașov.

În cadrul acestui contract, a cărui durată de realizare este de 6 luni de la emiterea ordinului de începere, urmează să fie realizate patru lucrări distincte: construirea drumului tehnologic perimetral și a acceselor la echipamentele de radionavigație, construirea împrejmuirilor și a porților, montarea sistemului de protecție perimetrală și devierea canalului colector Beselcin.

Totul se va realiza în cadrul proiectului "Execuție Deviere canal colector Beselcin cu impact asupra drumului perimetral și de acces la echipamente tehnologice, precum și asupra gardului perimetral și a porților de acces - etapa III AIBG; Execuție Sistem de protecție perimetrală (Sistem de televiziune cu circuit închis pentru gard perimetral și zona tehnică), etapa a III-a AIBG".

Alexandru Anghel, directorul executiv al Direcției Implementare Aeroport din cadrul CJ Brașov, a precizat că la predarea amplasamentului au fost convocați toți proiectanții care au contribuit la realizarea proiectului tehnic și s-au purtat discuții pe tema optimizării soluțiilor tehnice propuse de aceștia, în așa fel încât până la sfârșitul anului 2021 să fie finalizate aceste patru "obiecte".

La începutul anului viitor urmează să fie instalat sistemul digital de televiziune cu circuit închis, prin intermediul căruia va fi asigurată supravegherea video a perimetrului Aeroportului Internațional Brașov, 24 de ore din 24, se precizează într-un comunicat de presă al Consiliului Județean. .

"În această vară lucrăm în ritm susținut la construirea componentelor infrastructurii Aeroportului Internațional Brașov. Pe lângă aceste patru obiecte la care vor începe lucrările, avem în implementare celelalte șapte obiecte pe care le execută asocierea SC BOG'ART SRL - SC UTI Facility Management SA, care de asemenea au termen de finalizare sfârșitul anului 2021. Am toată convingerea că firmele constructoare vor respecta termenele contractuale și vor executa lucrările în mod profesionist, astfel încât până la finele acestui an să avem finalizate clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea și drumul de acces terminal - DJ 103 C, drumurile tehnologice interioare, rețelele interioare în cadrul Aeroportului, drumul perimetral, devierea Beselcinului, împremuirile, și porțile de acces", a declarant președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Camelia Vlad