ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

P&P a câștigat prima „bătălie” pentru locurile de parcare cu plată din Brașov. Allen Coliban: „Mai este foarte mult până la finalul acestei lupte cu P&P-ul”

Publicat: joi, 19 August 2021 , ora 8.19

Firma care administrază locurile de parcare din Brașov, P&P SRL, a avut câștig de cauză la recursul în instanță împotriva Consiliului Local Brașov în conflictul care privește gestionarea locurilor de parcare cu plată din oraș. Curtea de Apel Brașov a menținut, miercuri, decizia Tribunalului Covasna de a anula Hotărârea de Consiliu Local prin care se rezilia contractul de concesiune a parcărilor publice, încheiat cu P&P.

Solutia pe scurt afișată pe site-ul instanței: „Respinge recursul formulat de recurentul Consiliul Local al Municipiului Brașov împotriva sentinței civile nr. 653/28.06.2021 pronunțată de Tribunalul Covasna. Definitivă. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin grefa instanței, astăzi 18.08.2021. Document: Hotarâre 500/2021 18.08.2021”.

Astfel, procesul pe fond va fi judecat la Tribunalul Covasna. 

Reamintim că noul contract cu P&P a fost încheiat de vechea administrație pentru o perioada de 10 ani (în urma unei licitații publice) și include toate locurile de parcare publice din oraș.  

Reacția din partea administrației locale a venit aseară. 

Potrivit primarului Allen Coliban, „solutia de astăzi (miercuri, 18 august 2021 – n.r.) vizează doar cererea de suspendare a hotării Consiliului Local de aprobare a rezilierii. Hotărârea Consiliului Local nu a fost anulată, este în continuare legală, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive asupra cererii în anulare. In plus, pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție există o cerere de strămutare a dosarului de astăzi. Dacă se va admite această cerere, decizia de azi va fi anulată, iar recursul se va rejudeca de o nouă instanță. Astfel, rezilierea rămâne în picioare, și pentru că notificarea a fost făcută de primărie, și pentru că nu există o decizie definitivă, cum am spus mai sus, deci contractul rămâne reziliat. Considerăm că există prea multe coincidențe în anumite decizii și astfel am cerut strămutarea de la Curtea de Apel Brașov în altă parte. Mai este foarte mult până la finalul acestei lupte cu P&P-ul. Suntem abia la început, ne așteptăm la o luptă pe viață și pe moarte, având în vedere că e vorba de zeci de milioane de euro la mijloc pe care le-ar fi câștigat firma P&P fără să respecte contractul, deci fără să respecte cetățenii”.

De precizat, din momentul în care a început procesul între administrația locală și P&P pentru anularea contractului, o perioadă nu s-a mai perceput nici o taxă pe locurile de parcare publice, După câștigarea primului proces, P&P a reluat taxarea pentru locurile de parcare cu plată, de această dată zi și noapte, 7 zile din 7.


Camelia Vlad