ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Programul ,,PETrică”, extins în oraș cu încă 2 sisteme

Publicat: vineri, 29 Octombrie 2021 , ora 15.07

Programul de colectare a ambalajelor reciclabile, cunoscut sub numele PETrică, va fi extins.

Aleșii locali au aprobat, în ședința de plen amplasarea a încă două sisteme automate. Unul dintre noile sisteme va fi montat în zona Pieței Astra sau în zona gării, având ca termen estimat luna noiembrie, iar cel de al doilea va fi amplasat în luna februarie, într-o zonă ce urmează a fi stabilită.

De asemenea, perioada de funcționare a lui PETrică 1, a fost extinsă până la 1 octombrie 2022. Primul sistem, instalat în Livada Poștei, a avut un succes la care nici autoritățile nu s-au așteptat. În mai puțin de două luni au fost colectate peste 230.000 de PET-uri, doze de aluminiu și sticle. PETrică a fost lansat ca proiect pilot în cadrul Forumului Orașelor Verzi și oferă posibilitatea obținerii, în schimbul a zece ambalaje reciclate, a două călătorii valabile pe liniile din oraș ale RATBV, încărcate pe un card nominal eliberat de operatorul de transport.

Adina Chirvasă