ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Grup de sprijin gratuit destinat persoanelor cu probleme oncologice din județul Brașov

Publicat: vineri, 10 Decembrie 2021 , ora 10.52

Brașovenii diagnosticați cu probleme oncologice, dar și aparținătorii lor, nu mai sunt singuri. De acum au la dispoziție un grup de sprijin cu ședințe gratuite organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov în parteneriat cu Asociația Pacienților cu Boli Cronice „Restart la Viață” București.

Grupurile de sprijin au ca scop înțelegerea și acceptarea stării de boală, reducerea stresului provocat de aceasta, dar și împărtășirea ideilor, sentimentelor și trăirilor între persoanele aflate în suferință.

„Prin procesul de interacțiune specific grupului, desfășurat într-un cadru securizat, unde confidențialitatea este cuvântul cheie, persoanele doritoare vor avea ocazia de a oferi suport altor persoane aflate în nevoie și de a identifica o serie de răspunsuri la preocupările legate de boală. Serviciile oferite în cadrul grupurilor de sprijin sunt gratuite, ședințele urmând a se desfășura în fiecare a doua și a patra miercuri din lună, între orele 17.00 și 19.00, la sediul Centrului de zi „Rază de lumină” din Brașov, str. Mărășești nr. 2 bis. Accesul va fi permis, alături de reprezentantul DGASPC Brașov, psihologului și invitatului special, pentru un număr maxim de 12 persoane, cu respectarea prevederilor legale în vigoare”, a spus purtătorul de cuvânt al DGASPC Brașov, Lidia Mailat.

Persoanele care doresc să facă parte din grupurile de sprijin se pot înscrie pe adresa de email andreea.lechintan@dgaspcbv.ro.

Radio România Brașov FM