ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Când se va putea schia în Poiana Brașov? Autoritățile speră că de sărbători

Publicat: luni, 13 Decembrie 2021 , ora 12.43

Temperaturile crescute din această perioadă a anului nu au permis încă deschiderea sezonului de schi în Poiana Brașov. Însă pârtiile sunt pregătite, spune primarul municipiului Brașov, Allen Coliban:


“Avem un strat de zăpadă de 30 de cm în zona superioară a Masivului Postăvaru, ceea ce încă nu ne permite să deschidem pârtiile în condiții de siguranță. Cred că acesta este principalul obiectiv - să oferim calitate pe pârtii și siguranță pentru toți schiorii, iar prognozele meteo arată că în partea de jos a masivului va ploua în zilele următoare. Avem tot ce ne trebuie – tunurile sunt pregătite, avem apă în lac - astfel încât depindem doar de vreme pentru a finaliza pregătirea pentru deschiderea sezonului. Este greu să prognozăm o dată, dar sperăm ca de sărbători să putem deschide măcar fazat”, a explicat Allen Coliban.


Edilul brașovean a adăugat că există infrastructura necesară pentru siguranța turiștilor pe pârtii în cazul în care vor fi impuse noi măsuri penru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2.

Avem tot ce ne trebuie pentru un sezon desfășurat în deplină siguranță și cred că responsabilitatea arătată anul trecut, măsurile luate, felul în care s-a desfășurat sezonul de schi, experiența sezonului încheiat în 2021 ne arată că suntem capabili să ducem la bun sfârșit această misiune. Evident că ne adaptăm normelor și condițiilor impuse la nivel național. Pe de altă parte s-a vorbit foarte mult (...) că schiul este un sport care - prin natura lui, prin faptul că se desfășoară în aer liber și prin tot echipamentul pe care îl poartă un schior - expune mult mai puțin riscurilor de infectare cu covid decât alte activități generatoare de trafic și de aglomerări”, a adăugat Allen Coliban.

Camelia Vlad