ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pasaj auto suprateran de traversare a căii ferate din Bartolomeu

Publicat: marți, 17 Ianuarie 2023 , ora 19.39

Pasaj suprateran de traversare a căii ferate din Bartolomeu Nord. Asta vor să facă autoritățile locale, după ce traficul în zonă este tot mai aglomerat de la o zi la alta.

„De-a lungul timpului au fost analizate mai multe variante pentru a rezolva problema traversării căii ferate care desparte Bartolomeu Nord de oraș. Din păcate, vorbim și de o zonă istorică. Avem în apropiere Biserica Bartolomeu, un monument istoric. În acest moment, odată cu dezvoltarea proiectului de modernizare și extindere a străzii Institutului, acel proiect conține și un pasaj suprateran de traversare a căii ferate, ceea ce ar facilita trecerea pentru cetățenii care locuiesc în Bartolomeul Nou”, a precizat purtătorul de cuvânt al primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Precizarea Primăriei vine în contextul în care subprefectul Lucian Pătrașcu a declarat că tot mai mulți brașoveni i s-au plâns de traficul infernal, de la orele de vârf, de la intersecția străzilor Lungă, Stadionului și Calea Făgărașului.

„De fiecare dată când bariera este pusă, din cauza traficului feroviar, este blocată. Uneori, cozile se întind pe kilometri întregi pe Calea Făgărașului. Mii de autoturisme stau zilnic blocate în această zonă. Acest sens giratoriu, chiar dacă este prevăzut cu semafor, nu eficientizează mai deloc traficul auto. Acolo este nevoie de un pasaj auto, un pasaj care să faciliteze circulația autoturismelor, fără ca acestea să fie obligate să piardă minute bune la trecerea de cale ferată”, a spus subprefectul Lucian Pătrașcu.Sorin Țîrcă