ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fărșang, la Apața, sâmbătă

Publicat: joi, 9 Februarie 2023 , ora 15.45

Comunitatea din Apața va fi în sărbătoare sâmbătă, în 11 februarie, începând cu ora 14.00, când brașovenii și turiștii sunt așteptați la Fărșang.

Un obicei cu origini ce se regăsesc cu peste două secole în urmă, Fărșangul, specific comunităților maghiare, este o sărbătoare a măștilor ce înfățișează o altă realitate, în care tot ceea ce este firesc și normal se anulează, făcând loc exagerărilor și grotescului.

"Iată că a venit vremea carnavalurilor, la noi, în județul Brașov. (...) prima manifestare o vom avea la Apața. Caravana se va aduna la o gazdă, în apropiere de școala din localitate. Îi veți putea găsi acolo pe tinerii îmbrăcați în mire și mireasă și în alte personaje de basm. Ei vor parcurge cu caravana întreaga localitate. Cei care vor să fie atinși de bunătatea pe care o aduc acești tineri, îi voi primi în fața porților cu gogoși și cu sortimente de rachiu, după gustul și după producția fiecăruia", a precizat managerul Centrului Cultural Reduta Brașov, Adrian Vălușescu.

Caravana se va încheia spre seară, la căminul cultural din localitate, unde participanții vor dansa acompaniați de orchestra locală. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Reduta și Primăria Apața.

Adina Chirvasă