ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Elevi de liceu, ajutați de colegi să se orienteze în carieră

Publicat: luni, 13 Februarie 2023 , ora 18.33

O elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” din Brașov a inițiat un proiect prin intermediul căruia adolescenții ar putea fi îndrumați către viitoarea lor carieră în funcție de abilitățile pe care le au.

Astfel, cu ajutorul colaboratorilor din diverse instituții și din mediul de business, cei aflați încă pe băncile școlii pot descoperi meseriile care li s-ar potrivit și să se pregătească în acest sens.

Mai multe ne-a spus inițiatoarea proiectului “Fake it ‘till you make it”, Denisa Trotuș:

Denisa Trotuș spune că ideea i-a venit după ce, în urma unui sondaj printre colegi, a realizat că majoritatea ar opta pentru meserii precum criminalist, medic, psiholog sau în domeniul IT, fără să știe ce presupun astfel de acivități.

Cu ce se deosebește proiectul meșotistei de alte programe desfășurate tot pentru orientarea tinerilor în carieră, ne-a explicat tot Denisa Trotuș:

Cei care vor să facă parte din acest proiect pilot trebuie să completeze un formulat pe pagina de socializare a clubului educațional Happy Camps, până vineri, 17 februarie.

Camelia Vlad