ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Florin Ionescu-Galați, solistul ultimului concert al Filarmonicii Brașov de luna aceasta

Publicat: luni, 20 Februarie 2023 , ora 11.59

Ultimul concert din această lună al Filarmonicii Brașov va avea loc în această joi, de la ora 19.00 la Sala Patria.

Iubitorii de muzică sunt așteptați să asculte “Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, una dintre cele mai cunoscute și iubite compoziții clasice.

Pe scenă va urca orchestra simfonică a Filarmonicii Brașov, iar solistul serii va fi violonistul brașovean Florin Ionescu-Galați.

La pupitrul dirijoral se va afla József Horváth, care este dirijor al Operei Maghiare și al Operei Naționale Române din Cluj.

În cursul carierei sale, a dirijat multe orchestre, printre care Orchestra Națională Radio, Opera Națională din Budapesta sau Orchestra Simfonică RTVE din Madrid.

Joi seară, pe lângă “Anotimpurile”, de Vivaldi, maestrul Horváth va dirija și selecțiuni din baletul “Raymonda” de Alexander Glazunov, o lucrare care a fost mereu asociată cu academismul și opulența baletului romantic rus.

Nucu Jalea