ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Prima ediție a concursului de schi Cupa “Liviu Cornel Babeș” va avea loc mâine, la Brașov

Publicat: miercuri, 22 Februarie 2023 , ora 13.31

Pentru a marca cei 34 de ani de la protestul extrem al eroului martir Liviu Cornel Babeș, Asociația 15 Noiembrie 1987, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Brașov, Clubul Sportiv Corona Brașov – secția de schi, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și ALRUE Brașov Decembrie 1989 organizează prima ediție a concursului de schi Cupa “Liviu Cornel Babeș”.

La această primă ediție a cupei pot participa elevii din municipiul Brașov de toate vârstele, pe următoarele 3 categorii: clasele 0-4, clasele 5-8, clasele 9-12, cu subcategoriile fete/băieți.

Participarea este gratuită.

Înscrierea s-a făcut într-o primă fază prin intermediul unităților de învățământ, dar există și posibilitatea înscrierii „la start“ mâine, în intervalul orar 8.30 - 9.00, la cortul de la baza pârtiei Bradul.

Pentru a participa la acest concurs este nevoie de acordul părinților.

O cursă specială RATVBV, care va pleca din Livada Poștei, la ora 8.00, de la peronul pentru autocare, le va asigura copiilor și însoțitorilor acestora transportul gratuit spre Poiana Brașov.

Și urcarea cu teleschiul pentru manșa de concurs va fi gratuită.

Toți participanții vor primi, pe lângă diplomele de participare, și o broșură cu povestea lui Liviu Cornel Babeș.

Câștigătorii din fiecare categorie vor primi diplome, cupe, medalii, termosuri, căciuli, bandane, cărți, caiete, pixuri, vouchere cu intrări la piscină, vouchere pentru diverse discount-uri la parteneri și multe alte surprize.

În 2 martie 1989, brașoveanul Liviu Cornel Babeș și-a dat foc la baza pârtiei Bradul, în semn de protest față de politica opresivă și inumană a regimului.

Cuprins de flăcări, bărbatul s-a prăbușit, sub privirile celor prezenți, între care și foarte mulți turiști străini, după ce înainte de a se autoincendia a afișat pe trunchiul unui copac textul „Stop Murder, Auschwitz = Brașov“.

În aprilie 1989, Occidentul a aflat despre Liviu Cornel Babeș prin intermediul ziarului „The Free Romanian“, articol care apoi a fost preluat și de prestigiosul „The Sunday Times“.

În 1997, Liviu Babeș a fost declarat Erou Martir, iar Consiliul Local Brașov l-a declarat post-mortem Cetățean de onoare al Brașovului.

Nucu Jalea