ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Producțiile Teatrului Național Radiofonic, în topul celor mai mari festivaluri europene de profil

Publicat: sâmbătă, 18 Martie 2023 , ora 12.37

Producția Teatrului Național Radiofonic "Anii '60", de Ema Stere, în regia artistică a lui Mihnea Chelaru, este finalistă la BBC Audio Drama Awards 2023, la categoria Best European Drama.

Mâine, 19 martie, în Marea Britanie, va avea loc Gala de decernare a premiilor! Ne-a oferit detalii regizorul de teatru Attila Vizauer, redactor șef al Teatrului Național Radiofonic:

"Se pare că a primit aprecierea juriului pentru spectacolul radiofonic. Sunt, în finală, acum, trei producții, o producție a Radio Cehia, una a Radio Polonia și cea de-a treia a noastră, <<Anii '60>>".

Veștile bune nu se opresc aici! Legenda Dochia despre fiica împăratului, repovestită de Marina Ilie și adaptată radiofonic de Ema Stere, regia Attila Vizauer, se regăsește pe lista celor unsprezece producții selectate în concursul prestigiosului festival internațional de teatru radiofonic și documentare Grand Prix Maruliæ din Croația.

"Este un festival dedicat reinterpretării radiofonice a vechilor texte, a textelor clasice, având întotdeauna ca limită un anumit an. Anul acesta, de exemplu, este anul 1953, deci texte clasice care au fost cunoscute, au fost publicate până în anul 1953", a specificat Attila Vizauer.

Cele trei producții selectate în concursuri reflectă diversitatea tematică și stiliscă, dar și constanța valorii pe care o au producțiile Teatrului Național Radiofonic.

Silvana Șerban