ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

ITM a intensificat controalele în domeniul forestier

Publicat: luni, 10 Aprilie 2023 , ora 11.53

Inspectoratul Teritorial de Muncă anunță că a intensificat controalele la societățile comerciale cu activitate în domeniul forestier. Asta pentru că în ultimii 3 ani, aici au fost semnalate mai multe nereguli care au pus în pericol viața angajaților.

În primele luni din acest an, ITM Brașov a dat amenzi de 7.000 de lei. Deficiențe au fost constatate de inspectori la respectarea modului de utilizare a echipamentelor de muncă și a tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere, inclusiv la transportul tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere.

Inspectorul șef al ITM Brașov, Adrian Reit, ne-a spus ce alte nereguli au mai descoperit inspectorii de muncă:

"Înțelegerea tacită între angajatori și lucrători, în urma căreia angajații prestează muncă în lipsa unui contract individual de muncă, profitând de avantajul că activitatea se desfășoară departe de așezămintele umane, în condiții de izolare socială, fiind mai greu de identificat și de controlat. Agenții economici care au licitat masa lemnoasă, de cele mai multe ori nu o și exploatează, subcontractând parchetele forestiere altor firme neatestate, neabilitate și fără dotări tehnologice corespunzătoare pentru această activitate. Lipsa forței de muncă calificate, autorizate și instruite corespunzător. Neîntocmirea documentației de exploatare a parchetelor. Folosirea unor echipamente de muncă necorespunzătoare, precum și aplicarea unor tehnologii de exploatare care nu respectă normele de securitate a muncii".

12 angajatori cu activități în domeniul forestier au fost verificați, în primele 3 luni din acest an, de inspectorii de muncă din Brașov.
Radio România Brașov FM