ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Scandal cu focuri de armă, la Cuciulata

Publicat: luni, 17 Aprilie 2023 , ora 13.11

În data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 02.30, o patrulă formată din doi jandarmi a fost sesizată cu privire la faptul că un grup de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice provoacă scandal și agresează mai multe persoane care se află în interiorul Căminului Cultural din localitatea Cuciulata. Patrula de jandarmi s-a deplasat de urgență la fața locului. Din primele estimări, în conflict erau implicate aproximativ 14 persoane.  La un moment dat, a avut loc o pană de curent, moment în care majoritatea participanților au ieșit în curtea imobilului, iar persoanele recalcitrante au început să adeseze injurii forțelor de ordine, unul dintre jandarmi fiind lovit de un bărbat.
În încercarea de aplanare a conflictului, jandarmii au folosit spray-ul iritant lacrimogen, fără a se reuși calmarea situației, grupul devenind mai agresiv.În acel moment, unul dintre jandarmi, după efectuarea somației, a tras un foc de avertisment în plan vertical. Pentru că existau agresiuni față de forțele de ordine, jandarmul a tras cu arma asupra unuia dintre agresori, glonțul lovindu-l pe acesta în zona piciorului. La fața locului a fost solicitată o ambulanță. Până la sosirea echipajului medical, cei doi jandarmi i-au acordat primul ajutor barbatului, aplicându-i un garou. Acesta a fost ulterior transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Facem precizarea că bărbatul se află în afara pericolui. Cazul a fost preluat de polițiști pentru continuarea verificărilor. De asemenea, sub coordonarea procurorului de caz, se fac cercetări pentru infracțiunea de ultraj.

FOTO: Facebook / Jandarmeria Brașov / Happy Camps Squad 

Adina Chirvasă