ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Trotinete electrice de închiriat, din nou pe străzile din Brașov

Publicat: luni, 24 Aprilie 2023 , ora 18.12

Primele trotinete electrice ale unei firme care a oferit anul trecut acest serviciu au revenit deja pe străzile din orașul de la poalele Tâmpei, iar dacă va fi acceptată și solicitarea celei de a doua firme, alte 900 de asemenea vehicule vor circula prin Brașov.

“Deja există o firmă care are trotinete în municipiul Brașov. Și a doua firmă care a avut și anul trecut și-a exprimat intenția de a le aduce. Avem un regulament valabil, care prevede exact cum se desfășoară această activitate de închiriere, unde se pot depozita aceste trotinete, ce reguli trebuie să respecte atât furnizorul, cât și cei care le utilizează. Sperăm ca anul acesta să nu ne mai confruntăm cu problemele cu care ne-am confruntat anul trecut, tocmai pentru că noi am tot sesizat cei doi operatori cu privire la situațiile cu care s-au confruntat brașovenii și ce măsuri ar trebui să ia, astfel încât să se evite pe viitor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Nu toți brașovenii văd cu ochi buni acest mijloc de transport, deoarece trotinele ajung de multe ori pe trotuar, printre trecători:Polițiștii amintesc câteva dintre regulile de bază în cazul celor care circulă cu trotineta electrică:

„Conducătorul trotinetei electrice trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani. Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii cu vârsta sub 16 ani. Trotineta electrică este utilizată pentru transportul unei singure persoane. De asemenea, conducătorii acesteia sunt obligați să aibă asupra lor actul de identitate. Reamintim faptul că trotinetele electrice se conduc numai în aliniament pe drumurile publice și pe pistele de biciclete, iar în lipsa pistei de biciclete, circulația este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50km/h”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.

Numărul trotinetelor de închiriat crește la Brașov într-un moment în care orașe europene precum Paris sau Barcelona au interzis închirierea acestor mijloace de transport, ca urmare a lipsei de disciplină a celor care le conduc.

Trotinetele proprietate personală pot fi conduse în continuare, dar tot mai multe orașe refuză creșterea numărului lor prin închiriere.

Sorin Țîrcă