ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Aeroportul Brașov-Ghimbav” a trecut testul evaluării în vederea certificării ca aeroport internațional

Publicat: vineri, 5 Mai 2023 , ora 19.48

„Aeroportul Brașov-Ghimbav” a trecut cu succes testul evaluării terminalului, facilităților și echipamentelor, în vederea certificării ca aeroport internațional.

Specialiștii unei comisii interministeriale numită prin Ordin al Ministrului Transporturilor au fost cei care au verificat condițiile care țin de funcționarea Aeroportului.

Rapoartele întocmite de fiecare membru al comisiei vor fi centralizate în raportul final, care va fi supus aprobării Ministrului Transporturilor.

Ulterior, se va emite o Hotărâre de Guvern, prin care se va consfinți statutul de aeroport internațional.

„Am mai depășit o etapă vitală în demersurile noastre privind funcționalizarea Aeroportului, o etapă care se va finaliza în perioada imediat următoare cu obținerea certificării obiectivului nostru ca aeroport internațional. Îi felicit pe colegii de la Regia Autonomă „AIBG”, conduși de directorul general Alexandru Anghel, pentru modul în care s-au pregătit, sub toate aspectele, pentru acest audit. Am intrat, astfel, pe ultima sută de metri cu tot ceea ce mai avem de finalizat până la mult-așteptatul moment 15 iunie 2023 – ziua deschiderii Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav”, a precizat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Mihaela Chirac