ACUM:
18.00
Buletin de știri
Urmează:
18.05
Sens unic (continuare)
Apoi:
19.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Transportul navetiștilor la fabricile din jurul orașului urmează a fi actualizat. Cine nu va mai putea opri în stațiile RAT?

Publicat: sâmbătă, 27 Mai 2023 , ora 13.15

Transportul navetiștilor la fabricile din jurul orașului urmează a fi actualizat, iar șoferii autobuzelor nu vor mai opri unde vor, cum vor.

Municipalitatea lucrează acum la regulamentul pe care îl va supune dezbaterii publice, iar apoi trebuie să-l treacă prin votul Consiliului Local. Deja au avut loc întâlniri cu transportatorii privați.

"Am căzut de acord ca regulamentul aprobat acum câțiva ani fie actualizat pentru sunt elemente care trebuie actualizate, astfel toți operatorii de transport care nu au avizele necesare nu vor mai putea opri în stațiile RAT. Conform legii, ei pot stabilească o stație pe un teren privat, pot circule prin municipiul Brașov pe drumurile publice, dar nu vor putea opri în stațiile de îmbarcare ale RAT. Totodată, și stațiile de îmbarcare pe care le vor putea utiliza vor fi doar cele care nu afectează transportul în comun derulat de operatorul RAT BV. Nu vor putea opri în toate stațiile, ci doar în cele care permit acest lucru, astfel încât nu existe blocaje", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

O altă prevedere a acestui regulament vizează "înverzirea" flotei, după cum a precizat Sorin Toarcea:

"Ca și principii, regulile rămân aceleași, adică atâta timp cât RAT BV circulă cu autobuze minim euro șase în interiorul orașului, este normal ca și cei care asigură astfel de transport special aibă mijloacele de transport euro șase. În momentul când vom avea noul regulament, toți operatorii vor trebui respecte prevederile".
Adina Chirvasă