ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

60 de milioane pentru județ prin Fondul Local PNRR

Publicat: vineri, 13 Mai 2022 , ora 15.52
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Județul Brașov poate accesa până la 60 de milioane de euro printr-una din componentele PNRR, Fondul Local.

Acesta prevede sume de maxim 320.000 de euro pentru fiecare comună, 3,2 milioane de euro pentru fiecare oraș, 4,3 milioane de euro pentru fiecare municipiu care nu este reședință de județ și 12 milioane de euro pentru fiecare reședință de județ.

Social democrata Roxana Mînzatu spune că primăriile din județ vor putea să acceseze fonduri pentru infrastructura verde și digitală a localităților.

De la înnoirea parcurilor de transport călători - vorbim de achiziții de vehicule verzi, de la microbuze electrice, până la tramvaie și autobuze electrice, până la amenajarea de piste de biciclete, achiziționarea de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice, sisteme de management inteligent al traficului sau toate componentele care formează conceptul de «smart city» sau «smart village». De asemenea, reabilitări energetice moderate ale clădirilor publice din orașe și din comune vor putea fi făcute cu bani din fondul local”, a explicat Roxana Mînzatu.

O investiție nouă care poate fi făcută prin Fondul Local este construirea de locuințe sociale pentru personal din educație și sănătate. Pentru aceasta, autoritățile locale pot crea și parteneriate între ele.

Eligibilă este și elaborarea sau actualizarea planurilor urbanistice generale.

Sorin Țîrcă