ACUM:
21.00
Pop Star
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Brigada părinților antidrog”, o nouă inițiată de luptă împotriva drogurilor

Publicat: joi, 21 Septembrie 2023 , ora 19.32
Sursa foto: Facebook / Comitetul Județean al Părinților Brașov
Sursa foto: Facebook / Comitetul Județean al Părinților Brașov

Discuțiile intense din spațiul public despre cazurile penale în care sunt implicați tineri consumatori de substanțe psihoactive îi îngrijorează din ce în ce mai mult pe părinți.

Astfel, din dorința de a cunoaște efectele drogurilor asupra copiilor lor și de a aborda corect problematica, sute de adulți au aderat la mișcarea "Brigada părinților antidrog", o inițiativă nouă a Comitetului Județean al Părinților Brașov.

Ei vor să afle de la specialiști cum pot identifica un copil consumator și cum trebuie acționat pentru a nu pierde comunicarea cu minorul în cauză. Unul dintre inițiatorii proiectului, la rândul său părintele a trei copii, Cristina Timariu:

"Pentru asta avem specialiști alături de noi, cu care colaborăm și cu care încercăm să punem la punct un plan de comunicare foarte clar și foarte închegat și sperăm să avem și rezultate în cel mai scurt timp. E fabulos ce amploare a luat subiectul și cât de repede părinții au venit alături de noi. În mai puțin de 24h, am avut peste 560 de accesări și de înscrieri în grup, ceea ce pentru noi a semnat o mare surpriză. Ne-am dat seama că oamenii chiar își doresc să afle cât mai mult. Mulți părinți au spus că se confruntă de mult cu problema aceasta și că nu știu ce trebuie să facă, nu știu cum să reacționeze pentru a nu-și pierde relația cu copilul, pentru a încerca să ajute fără să strice mai mult".

"Brigada părinților antidrog" se vrea o completare a proiectului de educație în domeniul drogurilor cu sloganul "Nu lăsa drogurile să trăiască în locul tău. Tu decizi!", derulat de mai bine de un an în școlile județului Brașov. Acest proiect-pilot la nivel național este adresat elevilor claselor a V-a și a IX-a, la inițiativa prefectulului județului Brașov, Cătălin Văsii:

"Din păcate, a fost nevoie de un eveniment tragic ca lumea să conștientizeze și să se aplece foarte mult. Vedem că și astăzi se înființează tot felul de asociații, toată lumea dorește să contribuie, ceea ce este foarte bine, dar numai că tot ceea ce trebuie să facem trebuie să facem într-un mod organizat și într-un mod în care să avem o predictibilitate, să avem un scop și să avem și un rezultat".

Ca urmare a implementării acestui proiect-pilot în toate unitățile școlare din județ, au beneficiat de educație în domeniul drogurilor peste 15.000 de elevi și aproape 700 de cadre didactice, arată raportul prezentat de prefectul Cătălin Văsii.

Camelia Vlad