ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Știri din sport Înapoi

Înotătorul Robert Glință și-a anunțat retragerea din activitatea competițională

Publicat: marți, 17 Ianuarie 2023 , ora 18.10
Sursa foto: Facebook / Robert Glință
Sursa foto: Facebook / Robert Glință

Unul dintre cei mai importanți înotători ai României, Robert Glință, și-a anunțat retragerea din activitatea competițională.

În vârstă de 25 de ani, Glință este campion european la 100 metri spate în 2020 și multiplu medaliat cu argint și bronz la europene.

El are în palmares și o medalie de bronz la 100 metri spate la Campionatele Mondiale din 2021.

"A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional. Prin suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să cresc în ființa umană mai evoluată de astăzi. Fie că este vorba de durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin muncă asiduă pentru a atinge un scop și a depăși adversitățile și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine care vor rămâne în mine. Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei joacă un rol uriaș și lasă o urmă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu îmi pot exprima suficient recunoștința. Toate amintirile frumoase și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, conexiunile sufletești care depășesc viața de înot, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee pe parcurs. Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc că mi-ați arătat mereu sprijinul și că ați crezut în mine indiferent de situație. Resursele sunt epuizate și este timpul să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, căci până la urmă sunt doar un om", a postat Glință pe contul de Facebook.

Adrian Susanu