ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pe fondul creșterii numărului cazurilor de COVID, a fost redeschis modularul din curtea Spitalului Județean Brașov

Publicat: sâmbătă, 30 Septembrie 2023 , ora 12.46
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

În condițiile în care numărul cazurilor de Covid-19 este în creștere în această perioadă, după cum au anunțat autoritățile sanitare, la Spitalul Clinic Județean de Urgențe Brașov a fost redeschis modularul din curtea unității.

Managerul Spitalului Județean, Emil Mailat, ne-a oferit detalii:

"În cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov am deschis partea de modular COVID. Momentan avem doar cinci pacienți internați. Se prezintă pacienți care au și simptome COVID și fie rămân la noi în spital, fie sunt transferați către Spitalul de Boli Infecțioase sau alte spitale din zonă sau acasă, în funcție de gravitate, bineînțeles".

Reprezentanții instituțiilor sanitare atrag atenția că este o perioadă în care trebuie luate măsuri suplimentare de protejare a sănătății de către fiecare cetățean. Directorul DSP Brașov, dr. Claudia Bularca:

"Cazurile de Covid sunt în creștere. Totuși, ce putem remarca, nu avem cazuri severe, nu avem internați în terapie intensivă și încă n-avem raportate decese, dar atragem atenția populației să respecte regulile de igienă, să poarte mască în spații aglomerate. Este o recomandare, dacă prezintă simptome, să stea acasă, să meargă la medicul de familie, să inițieze tratament încă de la primele simptome, tocmai pentru a nu ajunge să se agraveze boala și să necesite internare. Deocamdată, atâta timp cât nu avem declarată stare de risc epidemiologic, nu vom discuta de un lockdown. Vedem ce măsuri se vor discuta la nivelul Ministerului Sănătății și deciziile se vor lua la nivelul respectiv"

Potrivit raportului zilnic al Direcției de Sănătate Publică Brașov, la ora actuală incidența cumulată a cazurilor de covid-19 este de 1.63 la mie în municipiul Brașov (cu aproximativ 475 de cazuri pozitive din cele peste 850 în întreg județul).